Omgeving Vasse

Vasse is gelegen tussen maar liefst drie natuurgebieden en dus niet voor niets de Parel van Twente! Of je nou gaat fietsen door het Dal van de Mosbeek of wandelen in de Streu, het Springendal of de Vasser grafheuvels, alle zijn ze even mooi. Je vindt er de fonkeling onder onze eeuwenoude eikenbomen, maar ook het gelach op de gezellige terrassen. Overal kan het mooie je verrassen. Er is genoeg te beleven. Wij zijn benieuwd wat jullie komen ontdekken in Vasse.

Op fietsafstand van Vasse vindt je toeristisch Ootmarsum, een drukbezocht stadje waar je heerlijk kunt genieten van een bezoek aan de vele kunstgalerieën. Het centrum heeft een beschermd stadsgezicht en heeft veel vakwerkhuizen en andere historische gebouwen. In Ootmarsum zijn vele jaarlijks terugkerende evenementen en markten. De Siepelmarkt en de Kunstmarkt trekken vaak duizenden bezoekers.

img
Springendal Bronnenroute
img
Ootmarsum

Het bezoeken van de verschillende nog in werking zijnde watermolens is zeker de moeite waard. Tijdens of na de wandelen of fietsen is het heerlijk om even uit te rusten in één van de talloze Vasser horeca gelegenheden ; een high tea bij Theehuis Dennenoord, een pannenkoek bij de watermolen van Bels of Tante Sien. Allemaal Twentse begrippen.

wandelen & fietsen

Zoals gezegd bent u met één pas in het dorp, aan de andere kant bent u met één pas op de Tutenberg, een heuvelachtig bosgebied met bronnen en sprengen waar u heerlijke (korte) wandelingen kunt maken.

Hier bij de boerderij kunt u tevens starten met talloze kortere en langere fiets- en wandelroutes, die u zullen voeren door het voor Noordoost Twente zo karakteristieke glooiende coulisselandschap. Hier vindt u prachtige vergezichten, zeldzame flora en fauna, bronnen, heidevelden en grafheuvels uit de steentijd.

img
Natuurgebied springendal

watermolens

In Vasse liggen in het zacht glooiende landschap maar liefst drie watermolens verscholen. Aan de Mosbeek liggen de watermolens van Bels en Frans en aan de Hazelbeek ligt de watermolen De Mast. Deze watermolens liggen op loopafstand van Erve Geesum, op fietstafstand kunnen bijvoorbeeld de watermolens van Singraven en Herickhave bezocht worden. Het bezoeken van deze nog in werking zijnde watermolens is zeker de moeite waard.

https://www.youtube.com/watch?v=mnMjcnIjxKw

img
Restaurant Watermolen Bels

Horeca

Tijdens of na de wandelen of fietsen is het heerlijk om even uit te rusten in één van de talloze Vasser horecagelegenheden; een high tea bij Theehuis Dennenoord, een pannenkoek bij de watermolen van Bels of Tante Sien. Allemaal Twentse begrippen.

Andere cafe's en restaurants in en bij Vasse waar u uit kunt kiezen zijn:

De Liskoel, Gasterij de Bakker, cafe-restaurant Bolscher, de witte Hoeve, Ria’s Eetcafe , restaurant Droste of onze nieuwste aanwinst Lunchroom en ijssalon Pura Vida.

img
img
Kingpop Festival Vasse
img
Hoeve Springendal
img
Bad Bentheim kasteel
img
Wandelomgeving